L’Esbart Dansaire Castell de Tona presenta “70 anys dansant” al Teatre Atlàntida de Vic

L’Esbart Dansaire Castell de Tona celebra enguany els 70 anys des de la seva creació amb l’espectacle “70 anys dansant” el proper 6 d’abril al Teatre Atlàntida de Vic a les 17.30h. Constarà de dues parts d’una hora cadascuna i hi participaran tots els grups que formen part de l’entitat, des del grup infantil petit, passant per l’infantil gran, juvenil, grup de joves, el cos de dansa i fins el grup de veterans.

L’espectacle consistirà en dues parts, la primera formada per un programa de danses tradicionals com el Ball Cerdà, l’Hereu Riera, el Ball de Faixes, la Jota de Mallorca per anomenar-ne algunes, amb les estrenes de Aires de la Terra Alta o el Ball de Cavallets. El Grupet, agrupació instrumental  formada per 5 músics acompanyaran aquesta primera part.

La segona part estarà formada per un programa amb nou temes. El primer és l’estrena d’una coreografia interpretada pel cos de dansa i que porta per nom la Platja del Far, amb música de Marcel Casellas i coreografia d’Eduard Ventura. En segon lloc l’esbart presentarà danses com el Galop de Panderetes, Farandola i la Dansa del Velatori, per acabar amb l’espectacle de llum i color que configura la comparsa de les Gitanes de Rubí de la que s’interpretarà el fragment final de la Desfilada. Aquesta segona part alternarem el so enregistrat per tornar a l’acompanyament musical en directe del Grupet.

L’objectiu de l’acte és recordar que la dansa és el que ha mantingut l’entitat amb vida fins al 2014 i que segueix activa gràcies a tot un seguit de persones que estimen la dansa i la música. L’emplaçament escollit ha estat el Teatre Atlàntida de Vic on tothom podrà gaudir de l’espectacle en una data tan assenyalada. L’Esbart de Tona ha preparat un dels festivals de dansa d’arrel tradicional i multitudinari, més importants de l’any a la comarca d’Osona. Patrocinat per l’Ajuntament de Tona i la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració indispensable de tot l’equip tècnic i de vestuari de l’Esbart es busca aconseguir una bona interpretació dalt de l’escenari com a resultat d’aquests 70 anys d’entitat, assaig i d’il·lusió.

Dades d’interès:
– Nom del festival: “70 anys dansant”
– L’espectacle tindrà lloc diumenge 6 d’abril a les 17.30h al Teatre Atlàntida de Vic.
– El preu de l’entrada general és de 10€ a platea i 8€ a amfiteatre, i es pot adquirir de forma anticipada a la web de l’Atlàntida o bé a taquilla el mateix dia de l’espectacle.