Festival de Sant Jaume 2013

L’Esbart Dansaire Castell de Tona vam ser els protagonistes del Festival de dansa Sant  Jaume del passat dissabte 27 de juliol.

Fotos del Festival de Sant Jaume 2013

El Festival va començar al voltant de les 22h i consistia en dues parts la primera de caire tradicional es va encetar amb “Risto”, muntatge de balls populars amb una harmonització de Helena Cànovas, i va continuar amb el Ball de Cascavells de Salvador Melo, ambdues danses ja presentades en l’edició 2012. Reposàvem també dues danses de Castelló. Una agrupació formada per 6 músics van acompanyar aquesta primera part.

La segona part tenia un programa format per tres temes. El primer la Fada de Banyoles, amb música de Rafel Subirachs i coreografia d’Albert Sans, en segon lloc l’esbart vàrem presentar el Mortitxol, Dansa del Velatori, per acabar amb l’espectacle de llum i color que configura la comparsa de les gitanes.

L’emplaçament escollit va ser de nou la plaça major de Tona, a l’aire lliure i on tothom va poder veure l’espectacle, l’Esbart de Tona va preparar i representar un dels festivals de dansa d’arrel tradicional més importants de l’any a la comarca d’Osona.

El Festival de Sant Jaume es vol convertir en el llegat que han deixat tants anys de dansa i també fer honor als inicis del ja conegut Aplec de la Rosa a Lourdes i al Castell que es celebra des de fa 71 anys. Patrocinat per l’Ajuntament de Tona i amb la col·laboració indispensable de tot l’equip tècnic de l’esbart es busca aconseguir una bona interpretació dalt de l’escenari com a resultat dels dies d’assaig i d’il·lusió.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s