Festival de Sant Jaume 2012

Festival de Sant Jaume 2012L’Esbart Dansaire Castell de Tona serà el protagonista del Festival de dansa Sant Jaume (SJ’12), que es celebrarà a Tona el 28 de juliol. “Es tracta d’una actuació de tres parts clarament marcades i l’objectiu que perseguim és seguir creixent, continuar ballant i fent-ho amb propostes novadores, programes molt complerts i sobretot portant la dansa a dins per poder-la compartir”, explica Ramon Ges, director de l’Esbart de Tona.

El Festival, que començarà a les 22h, consistirà en tres parts on es barrejaran danses adaptades, danses tradicionals i un espectacle de llum i colors final amb la tradició com a protagonista. “La primera part, sense gairebé saber com titular-la, és una barreja de danses i músiques que tots hem sentit al llarg de la nostra vida, portades a la creació d’una nova dansa o espectacle”, explica el director. Es tracta d’una adaptació de les danses tradicionals, amb la interpretació de la seva música en directe, harmonitzada i  gairebé creada de nou per Helena Cànovas, en directe. Una agrupació, formada per un total de 7 músics, acompanyaran aquesta primera part del festival. La segona part estarà formada per un programa d’un altre caire, que busca aquesta identificació a tres bandes, amb la tradició,  amb les creacions coreogràfiques i amb el cos de dansa de l’Esbart, encarregat aquest vespre de delectar tots els públics amb el seu art. “I la tercera i última part, un garbuix de disbauxa, música, colors, interpretació, i fins i tot traspassant els límits de l’escenari, intentarem interpretar una de les actuacions més característiques i que ens identifiquen, però incorporant aquest punt de màgia, emoció i sorpresa que volem externalitzar”, assegura Ramon Ges.

A la plaça major de Tona, a l’aire lliure i on tothom podrà veure l’espectacle, l’Esbart de Tona ha preparat un dels festivals de dansa d’arrel tradicional més importants de l’any a la comarca d’Osona.“No hi haurà preu d’entrada i aquest fet recolzarà també que hi assisteixin més espectadors, com també el lloc”, assegura Lluís Baulenas, secretari de l’entitat.

El Festival de Sant Jaume es vol convertir en el llegat que han deixat tants anys de dansa i també fer honor als inicis del ja conegut Aplec de la Rosa a Lourdes i al Castell que es celebra des de fa 70 anys. Patrocinat per l’Ajuntament de Tona i amb la col·laboració del grup de cosidores, els tècnics de so, la junta directiva, els monitors dels grups infantils i juvenils, als que es sumen més d’una vintena de col·laboradors, en aquesta edició l’esbart busca aconseguir la interpretació un projecte oblidat.

Per descarregar la nota de premsa:

Nota de premsa Festival de Sant Jaume 2012

Per descarregar el cartell:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s